SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İKÇÜ’DEN PSİKOLOJİK DESTEK PROJESİ

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Psikoloji Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Burcu GÜLER, Doktor Öğretim Üyeleri Zümrüt Gedik ve Ayla Hocaoğlu Uzunkaya ile Arş. Gör. Neslihan Yortan’ın hazırladığı “COVID-19 ILE MÜCADELEDE SAGLIK ÇALISANLARINA YÖNELIK ÖRGÜTSEL VE PSIKOLOJIK MÜDAHALE” konulu proje TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

Proje TÜBİTAK ARDEB 1001 kapsamında çağrıya çıkılan “COVID-19 ve Toplum: Salgının Sosyal, Beşeri ve Ekonomik Etkileri, Sorunlar ve Çözümler” programında destek almaya hak kazandı. Araştırmacılar İzmir Katip Çelebi Üniversitesi bünyesindeki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde COVİD-19 ile mücadele eden sağlık çalışanlarına, klinik psikoloji ve endüstri psikolojisi bağlamında, psikolojik destek sağlamanın yanı sıra hastane dahilinde örgütsel danışmanlıkta bulunmayı hedefliyor. Araştırmanın amacı, bir sağlık krizi olmakla birlikte çok yönlü etkileri ile çalışma hayatında da dönüşüme sebep olan COVID-19’un sağlık sektöründe gerek duyulan örgütsel uygulamalarını incelemek, etkin örgütsel ve psikolojik müdahalelerde bulunmak. Bu amaç doğrultusunda, sağlık çalışanlarının fiziki, sosyal ve psikolojik sağlıklarını tesis edecek psikolojik ve örgütsel müdahalede bulunma ve müdahalenin etkisinin ölçülmesi planlanıyor.